Hoofdcontent

Weinig inkomen

Wil je graag meedoen, maar kun je het deelnemersgeld, cursusgeld of contributie niet betalen? Binnen onze gemeente kun je een bijdrage krijgen voor de kosten van sport-, culturele en educatieve activiteiten. Dit geldt ook voor de benodigde (sport)kleding en/of het lesmateriaal.

 

1. Financiële regelingen

Om iedereen in Berkelland de mogelijkheid te geven om mee te kunnen doen, zijn er verschillende financiële regelingen. Misschien kun jij er ook wel gebruik van maken? Doe de check op www.berkellandwijzer.nl/rondkomeninberkelland of neem contact op met Voormekaar en bel: 0545 250 300.

 

2. Jeugdfonds Sport & Cultuur
Jeugdfonds Sport & Cultuur is een landelijk fonds, bedoeld voor gezinnen en kinderen. Dit fonds betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.


Hoe doe ik een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur?
Ouders kunnen zelf geen aanvraag indienen, dit gebeurt via een intermediair. De combinatiefunctionarissen van Sport Federatie Berkelland en Culturije zijn intermediair. Neem contact met ons op om een aanvraag te doen. Naast de Sportfederatie en Culturije kunnen ook de juf, meester, schuldhulpverlener of de medewerker van Voormekaar intermediair zijn.


Stap 1: Vraag een intermediair om een aanvraag voor je te doen;
Stap 2: Intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;
Stap 3: De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;
Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;
Stap 5: Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.


Vragen? Neem dan hier contact met ons op.